Dobar dan, mačori,

ja sam Bosiljka Kulišić Čavić, žena koja je zaljubljena u znanje i prenošenje istog, i koja srčano vjeruje u vaš stvaralački potencijal. 

Dugo mi je trebalo da se oslobodim okova sumnji da nisam dovoljno dobra da stvorim život kakav želim. Ali sam otkrila čarobnu formulu kako otključati svoje stvaralačke potencijale, stvoriti život u kakvom sada uživam kao mačka na suncu. Tu formulu, svim srce, sada prenosim i dijelim sa vama kroz svoj rad.

Rođena sam u Bosni i Hercegovini u kući okruženoj cvijećem.  Ubrzo potom nas je zahvatio rat i svi njegovi užasi. Rat nam je odnio sve, osim golog života, i onog što su moji roditelji imali u glavama. Već  tu, kao malo dijete, shvatila sam da nam u životu mogu uzeti sve, osim:

  • znanja koje imamo,
  • vještina kojima baratamo,
  • vizije i žudnje koje trepere u našim srcima i traže načine da se ostvare.

Kao dijete nisam imala nešto mnogo igračaka. Koristila sam maštu; izmaštavala sam razne priče o sreći i društvu zajedništva, dobrote, ljubavi i mnogo umjetnosti. Onog trenutka kada sam se susrela sa knjigama, imala sam utisak da sam se ponovo rodila. I u tom trenutku, stvorila mi se misao da je moguće svašta nešto praviti. Da je moguće  kreirati fenomenalna djela koja mogu ostaviti trag sreće i ljubavi u životima svih ljudi.

Nastupio je period mog života koji će vam možda zazvučati kao često uveličane priče naših starijih. Krenula sam u školu. Živjeli smo u izbjeglištvu, pa sam pješačila 4 kilometra do škole. Ni u jednom trenutku nisam ni pomislila da je to teško. Zato, što sam znala da su ta 4 kilometra korak bliže mom životu iz snova- životu znanja i smisla. Potom smo se preselili u drugi grad u kom je moje srce još živahnije zaigralo polaskom u muzičku školu. Pošto sam znala da roditelji ne mogu da mi kupe klavir, odmah sam izabrala harmoniku. Ali, to uopšte nije ni važno jer je instrument oruđe, dok je ono što sprovodi ideje u djela, zapravo čovjekova kreatorska misao.

Nastavak mog puta bile su srednja muzička škola i osnovne studije klasične muzike na akademiji u Bernu. Željna još više znanja, završila sam i moje prve Master studije studije izvođaštva klasične muzike na akademiji u Lucernu. Tamo sam dvije godine izvježbavala i izučavala javni nastup. Nakon tih studija, završila sam još jedne Master studije, ovog puta pedagogije. Tu sam izučavala metode prenošenja znanja i vještine komunikacije u radu sa ljudima.

Najljepša uspomena iz tog perioda  je moj drugi master rad ,,Savremene zvučne priče“, gdje sam otkrila kako je moguće otključati kreativne potencijale učenika, tako da sami pišu svoje kompozicije. O povezanosti svega, najviše sam naučila svirajući u operi, simfonijskom orkestru i komponujući za pozorišne  predstave.

Moj put edukacije nije stao nakon studija. Kroz NLP Practitioner i NLP Master sam još dodatno produbila i proširila sve ono u šta vjerujem. Napisala sam zbirku kompozicija ,,U zemlji mašte“, E-book ,,5 ključnih elemenata uspješnog predavanja“, radnu svesku ,,Disciplina“, set vježbi ,,Mentalna gimnastika“, i knjigu ,,Kako preživjeti sebe“ koja je trenutno u procesu izdavanja.

Živim u mojoj mirnoj oazi sa životinjama i pogledom na more. Tu kreiram autorske radionice i treninge kroz koje:

  • vam prenosim načine, zahvaljujući kojima otključavam vaš stvaralački potencijal,
  • učim vas kako da oformite vaše  ideje i zamisli,
  • i kako da ih samopouzdano i ljubavno predstavite svijetu.

Tu sam da vam pokažem kako da vaš život pretvorite u poligon za stvaralaštvo i kako da vaše ideje upakujete u konkretan proizvod spreman za svoj svečani javni nastup pred širokim auditorijumom.

Tu sam da vam pokažem da ste mnogo više od svih uslova koji su vam nametnuti, i da vam prenesem kako da konkretno živite život punim plućima kroz stvaralaštvo i uživanje u vašoj kreatorskoj moći.

S ljubavlju,

vaša Bosiljka

Prijavite se na Newsletter, za još mnogo korisnog i inspirativnog sadržaja koji će vas pokrenuti: Prijava na Newsletter.