Dok s radošću posmatram moju zbirku kompozicija za djecu „U zemlji mašte“ i radujem se večerašnjem emitovanju emisije o njoj, gdje smo moja ekipa i ja uživali u slobodi izražavanja i kreativnosti, još jednom sam prošla kroz vrijednosti koje su pokretači energije, i došla sam do zaključka da je ovaj mjesec rezervisan za vrijednost :

slobode, stvaralaštva i proaktivnosti.

Za mene one znače sledeće:

  • Sloboda je tu jer volim da mogu da biram.
  • Stvaralaštvo je tu da izrazim sebe i pokrećem druge.
  • Proaktivnost je tu da nađem način da napravim rezultat i kad sve ide nizbrdo, i kada mi nije ni do čega, energija proaktivnosti je tu da me podigne na noge!

I pošto znam koliko je važno znati izdvojiti vrijeme za sebe i definisanje svojih vrijednosti, pozivam te da razmisliš o vrijednostima koje su tvoji pokretači!

Šta te najviše pokreće i šta te tjera na akciju?

Ljubav, zdravlje, prijateljstvo, kreativnost, novac, individualnost, empatija, podrška, disciplina, posvećenost, sloboda, stvaralaštvo, proaktivnost ili nešto sasvim drugo?

Napravi spisak svoja 3 glavna pokretača i odgovori na pitanja:

  1. Kako tvoje tri glavne vrijednosti djeluju na tvoj privatni život?
  2. Kako djeluju na tvoj odnos prema poslu?
  3. Kako ti pomažu da napraviš balans i uživaš u sebi?
  4. Koje akcije preduzimaš da ih gajiš i njeguješ?

Uživaj u svojim vrijednostima koje te pokreću, i kojim se detaljno bavimo u okviru treninga Vještine kreativnog predavača 29. i 30.05.

Ako si uvijek maštala da svoju strast i znanja prenosiš drugima na tvoj autentičan način i potrebna ti je podrška da kreneš na taj put, onda je ovaj trening prava stvar za tebe!

Do tada zakaži svoju besplatnu konsultaciju od 20 minuta porukom na: bosiljka-kulisic@gmx.ch da vidiš kako još možeš da unaprijediš svoje predavačke i prezentacione vještine!

S ljubavlju,

Bosiljka