Kako bi opisala svoj fokus?

Da li se striktno držiš zacrtanih meta, ili se širiš na 100 strana?

Ili koristiš treću tehniku gdje kombinuješ oboje, vješto primjećujući kada je kojoj pravo vrijeme da je upotrijebiš? Upravo je ova treća tehnika kombinovanja i balansa, sinonim za fleksibilnost fokusa i način da praviš autentične stvari.

Uzmimo npr. jednu jabuku 🍎

1. Tehnika zacrtane mete je idealan izbor kada ideš da kupiš jabuku jer ti treba (za zdravlje, za sok, za kolač) i ti ideš po nju, odlučno i odgovorno. Ne kupuješ usput štipaljke i eksere. Ideš po jabuku jer imaš cilj i ciljaš u zacrtanu metu.

2. Tehnika širenja fokusa je izuzetna kada želiš npr. da naslikaš jabuku. Širenjem fokusa ćeš ući u slojevitost boje i strukture i daćeš sebi jako puno vremena da osmisliš i materijalizuješ jedinstven prikaz jabuke. Možda će jabuka u određenom momentu odisati ambivalentnošću, pa će zaličati i na jagodu, i to je ok, proširila si fokus i izvukla posebnost iz tvog djela.

3. Tehnika fleksibilnosti fokusa je idealna kada npr. držiš predavanje o jabuci. Držaćeš se zacrtane mete jer ti je cilj da pričaš o jabukama pa tako nećeš odjednom početi da pričaš o ekserima i vanzemaljcima, a širićeš fokus tako što ćeš pored glavnih informacija o jabukama iz biologije, ubaciti zanimljive priče- npr. biblijsku priču, istražićeš gdje su najveće plantaže jabuka, informisaćeš se i o drugim zanimljivostima vezanim za jabuke koje ćeš prenijeti učenicima.

Na ovaj način ćeš napraviti jedinstveno predavanje koje se pamti, i o kom će se naširoko pričati!

Posle ovakvog predavanja će tvoji slušaoci i učenici već zapamtiti većinu informacija a ti ćeš postati obožavani predavač koji donosi svježinu i drži pažnju svojom autentičnošću!

👉 Na treningu VJEŠTINE KREATIVNOG PREDAVAČA 29. i 30.05. ćeš naučiti da:

– prezentuješ sebe,

– naučićeš kako da tvoji resursi rade za tebe

– kako da svoju autentičnost iskoristiš tako da postaneš obožavani predavač

👉Više informacija i način prijave na➡️ https://bosiljkakulisic.com/

💡Za sva pitanja ti stojim na raspolaganju na bosiljka-kulisic@gmx.ch